lunes, 9 de abril de 2018

SoFi, el peix que vigila l'oceà

Primer peix robòtic, fet de silicona, que pot nedar independentment amb peixos reals.


Un equip del Laboratori de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial (CSAIL) de l'Massachusetts Institute of Technology (MIT) ha desenvolupat un peix artificial amb l'objectiu de la documentació de la vida marina, que es mou ondulant la seva cua i controlant la seva profunditat. Pot nedar en línia recta, voltejar, anar cap amunt o avall...

En les proves en l'escull Rainbow a Fiji, Sofi va nedar a més de 15 metres de profunditat durant 40 minuts, amb fortes corrents i fent fotos d'alta resolució, així com vídeos del fons marí.

Aquest luxos apararell compte amb un dispositiu simple i lleuger, amb una sola càmera, un motor i la mateixa bateria de liti que s'usa en els telèfons intel·ligents.

Perquè nedi, el motor bombeja aigua en una de les càmeres de la cua actuant com a pistons d'una màquina. Quan la càmera s'expandeix, es doblega i flexibilitza en l'altra direcció. Aquestes accions que s'alternen creen un moviment de costat a costat que imita el dels peixos reals.


Per canviar els patrons de flux, un sistema hidràulic facilita diferents maniobres de la cua que produeixen diferents velocitats de natació.

"Pel que coneixem, aquest és el primer peix robot que pot nedar sense cables en tres dimensions per prolongats períodes de temps", va explicar Robert Katzschmann, autor principal de l'article publicat a Science Robotics.No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.