jueves, 8 de junio de 2017

Els 10 invents més importants


Al llarg de la història hi ha hagut innombrables invents, els quals, amb més o menys mesura han contribuït al nostre benestar actual. Alguns d'ells s'han convertit en part indispensable de les nostres vides, altres passen desapercebuts per nosaltres encara que són la part essencial de tots i diversos d'ells passen a l'oblit per ser poc útils. Segons l'època en què pensem ens trobaríem que podem fer una llista dels invents més importants de la mateixa però si hagués de triar 10 invents de totes LA HISTÒRIA DE LA HUMANITAT, entre ells podrien trobar alguns d'aquests: -EL FOC. -LA RODA. -LA IMPREMTA. -LA BOMBETA. -EL FRIGORÍFIC. -El telèfon. -LA TELEVISIÓ. -EL AUTOMÒBIL. -LA PENICIL·LINA. -LA INTERNET.

Jo em centraré en el foc i en la roda.

EL FOC:

Quan va aparèixer?
Se suposa que va aparèixer l'home prehistòric va conèixer el foc per l'erupció d'un volcà, un incendi o la caiguda d'un llamp.
Però no va ser fins fa 350.000 anys quan l'home d'Atapuerca va començar ha utilitzar-lo.
En els seus orígens, el major problema residia a cuidar-lo per mantenir-lo encès fins que van conèixer com engegar i alimentar-lo amb combustible.
Fins que compleix:
-A la prehistòria s'utilitzaven per cuinar els aliments crus; mantenir allunyats animals perillosos; escalfar-se; les seves flames servien com a armes en les lluites i caeres i el seu fum serbi per efectuar les primeres comunicacions.
-posteriorment s'ha utilitzat per il·luminar-en les hores de foscor (mitjançant veles ...); en forns ... i en infinitat de coses quotidianes.
funcionament:
El foc és una reacció química d'oxidació violenta d'una matèria combustible, amb despreniment de flames, calor, vapor d'aigua i diòxid de carboni; perquè es produeixi ha d'existir un combustible, oxigen i una temperatura elevada.El primer mètode d'encesa se suposa que va ser el de fregament d'una punta de pal sec sobre un mateix punt d'una fusta seca. La humanitat va haver d'esperar fins a l'any 1827 (segons altres fonts 1832) per aconseguir disposar d'un invent com els llumins mitjançant els quals la seva encesa era fàcil.
Avantatges i inconvenients:
Gràcies a la seva aparició la civilització ha pogut arribar a on som ara, ha aportat a l'home protecció davant el fred, enllumenament ...
Entre els seus inconvenients ambientals actuals ens trobem amb que és utilitzat en ocasions de manera nociva per algunes persones que provoquen incendis i que la seva la combustió que produeix emet gasos tòxics.


LA RODA:

Quan va aparèixer?
No es coneix molt bé com ni quan va aparèixer.
La primera prova històrica que es té de la seva existència se situa al voltant del 3000 a.C i pertany a la civilització mesopotàmica (la famosa roda de Ur). Aquesta és un disc d'argila amb un orifici central i altres més petits laterals.
Fins que compleix:
Molts historiadors sostenen que la roda és l'invent que més ha canviat la civilització. Va ser decisiva per invents posteriors com la politja. Totes dues, la roda al costat de la politja van facilitar el transport i la construcció arquitectònica.
funcionament:
El seu funcionament és molt senzill basat en la rotació sobre si mateixes.
Avantatges i inconvenients:
Són innombrables els avantatges que ha comportat la invenció de la roda i no es troba inconvenients a excepció que per a la seva fabricació és necessari obtenir materials que poden produir contaminació i que quan les mateixes es desgasten són rebutjades, tot i que actualment els pneumàtics dels cotxes es reciclen.
Entre alguns dels avantatges ens trobem que gràcies han pogut desenvolupar-se nous invents com carruatges de cavalls, automòbils ...

En la meva opinió al llarg de tota la nostra història, han nascut valuosos inventors, i invents que gràcies als qualsexisteixen tots els invents actuals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.