miércoles, 7 de junio de 2017

PER QUE S’UTILITZEN ELS NUMEROS BINARIS A L’ORDINADOR?

Konrad Zuse va crear els primers ordinadors moderns, que es van imposar davant d'altres dissenys precisament per utilitzar el sistema binari, que va resultar ser molt més fiable que els qualsevol altra proposta per ser més compatible amb el maquinari de l'època. Aquestes màquines utilitzaven vàlvules de buit amb sistemes d'1 i 0 , xifres que variaven segons si hi havia o no corrent elèctric.


Un ordinador actual funciona de la mateixa manera, amb l'única diferència que les vàlvules de buit han estat substituïdes pel transistor.

Per a un ordinador digital actual, només hi ha dues possibles situacions per a alguna cosa: encès i apagat . D'aquesta manera, la manca de corrent elèctric (apagat) correspon amb un 0, i la presència de corrent (encès) correspon amb un 1.


A partir d'aquests uns i zeros es processa tota la informació que apareix al teu ordinador, el teu smartphone o qualsevol altre dispositiu computacional que facis servir habitualment. Al seu torn, cada un d'aquests uns i zeros correspon a petit transistor en els circuits del teu ordinador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.