jueves, 8 de junio de 2017

El primer cotxe solar es llença al mercat español

Eric Aguilo Soler

El primer cotxe solar es llença al mercat español

Encara que aquesta noticia sigui del 2015, la he trobada bastant interesant, perque tracta sobre l'arribada dels cotxes solars a España, amb aquest model, llançada d'una empresa bastant innobadora, amb la que hara entrare amb mes detall en el cotxe i la empresa

La cooperativa malaguenya Evovelo ha llançat al mercat el primer cotxe solar del món, Mö, un automòbil biplaza proveït a més de materials que es regeneren amb el temps, com els derivats de la fusta. El vehicle solar està pensat principalment per a entorns urbans, aconsegueix una velocitat màxima de 50 quilòmetres per hora, té una autonomia de 50 a 90 quilòmetres i es pot adquirir per 4.500 euros més IVA, ha explicat Gonzalo Chomón, director de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Evovelo. El temps de càrrega amb llum natural oscil·la entre dos o tres dies i, si s'endolla al corrent elèctric, en una hora s'obté al voltant d'un 90 per cent de la bateria, ha afegit. 

Mö es mou principalment per l'energia provinent de les plaques solars integrades en el sostre, que carreguen la bateria durant el seu funcionament o quan el vehicle roman estacionat, i en absència de llum, es pot connectar a un endoll convencional o extreure la seva bateria per a la seva càrrega en qualsevol altre lloc. El Director de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Evovelo ha manifestat que "la contaminació provocada per un vehicle habitual no prové del seu ús, sinó dels materials i processos emprats en la seva construcció. Mö està construït en un 70 o un 80% amb materials sostenibles que es regeneren amb el temps".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.