miércoles, 7 de junio de 2017

Panels solars de sicili negre

Les energies renovables continuen sent l'alternativa més atractiva per al proveïment d'energia elèctrica a mitjà i llarg termini. Acabem de veure com 2015 és l'any en què podem plantejar-nos l'autoabastiment elèctric de debò, i continus estudis i investigacions fan que les diferents fonts d'energia d'aquest tipus siguin cada vegada millor aprofitades. És el que passa per descomptat en el camp de l'energia solar, on l'eficiència dels panells solars segueix augmentant gradualment.

El de sicili negre tot i que són pràcticament idèntiques a les cèl·lules de silici cristal·lí, la diferència és que reben un tractament especial perquè els panells tinguin aquesta capa negra que fa que precisament s'absorbeixi més llum -ja saps, quan fa molta calor posar-se una samarreta negra té el mateix efecte- i aquesta opció és especialment interessant en zones en què la llum solar no arriba de forma tan constant. Aquest tipus de tractament tenia el desavantatge de perjudicar la conversió a energia elèctrica, però en el nou estudi publicat a la revista Nature es revela aquest nou rècord d'eficiència del 22,1%.

Crec que a partir d'aquest descobriment, hauriem de fer totes les plaques solars de sicili negre, ja que acumulen més energia solar que una qualsevol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.