jueves, 8 de junio de 2017

LÍNIA ELÈCTRICA MÉS ALTA DEL MÓN

Sent Tibet el 'sostre del món', qualsevol infraestructura que es construeixi en el seu altiplà aconsegueix fàcilment el reconeixement de ser la més alta del planeta: ha passat amb vies de tren o autopistes, i ara amb una nova línia elèctrica d'alta tensió. El projecte, que es completarà l'any vinent, suposa una complexa obra d'enginyeria amb el doble objectiu de reforçar la cobertura de la xarxa elèctrica a la regió i facilitar la transmissió d'energia hidroelèctrica a altres parts de la Xina.

La nova connexió tindrà més de 2.700 km llarg, passa a través de tres ciutats i 10 comarques al centre i sud-est del Tibet. L'altitud mitjana de la ruta és d'uns 4.000 metres sobre el nivell del mar, encara que s'ubicarà a 5300 metres la torre més alta. El cost de les quantitats de projecte a 16.200 milions de iuans, uns 2.200 milions d'euros, segons la companyia elèctrica del Tibet (propietat de China State Grid) en un comunicat.

La complicada topografia del terreny fa que només hi hagi tres línies per moure l'electricitat en un territori que, encara que té baixa població en comparació amb altres parts de la Xina, té una superfície de 1,23 milions de quilòmetres quadrats (més de dues vegades la mida d'Espanya). La única gran xarxa és la que cobreix la capital, Lhasa i zones circumdants, mentre que dos més petites donen servei a l'est i l'oest. Tanmateix, el 20% de les comarques del Tibet continua sense estar connectat a la xarxa elèctrica principal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.